Simptomat

Simptomat e Koronavirusit janë të ndryshueshme, mund të jenë shumë të buta, apo vdekjeprurëse. Simptomat më të shpeshta që paraqiten prej 2 deri 14 ditësh pas ekspozimit janë këto:
Image module
Temperaturë dhe ethe

Image module
Kollitje e shpeshtë

Image module
Vështirësi në frymëmarrje

Kur të kërkojmë ndihmë?

Në rast se ju paraqitet ndonjë prej këtyre simptomave, lajmëroni menjëherë për ndihmë mjekësore:
– Frymëmarrje e vështirësuar
– Dhimbtë e vazhdueshme apo shtypje në krahëror
– Konfuzion apo pamundësi për tu kthjellur/ngjallur
– Buzë apo fytyrë e kaltër
Kjo listë nuk paraqet listë të plotë dhe definitive të simptomave të mundshme të Koronavirusit, lajmëroni menjëherë për ndihmë mjekësore në rast se keni ndonjë simptomë tjetër që ju shqetëson.